2010. december 23., csütörtök

Bejgli

Erre várok egész évben, hogy karácsonykor bejglit ehessek ! Érdekes, nekem nem húsvéti, hanem csak karácsonyi süti, már egész korán huszonévesen kezdtem el sütögetni, mindenki borzasztóan bonyolultnak és macerásnak hiszi, de persze hogy nem az!
Mindig másmilyen a töltelék,amilyen kedvem szottyan: most például a páromnak tetszett egy hallomásból nagyon finom aszalt szilvás-mákos, ezért ma sütöttem ilyet! Persze a kedvenc dióson kívül.
Ettem már sokfélét, de ez a kettő még mindig a favoritom.
Tészta:1 kg liszt, 40 dkg margarin (lehet zsírral felesben is), 2 dl tej, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 2 dkg élesztő.
Töltelék: 60 dkg mák, 30 dkg cukor, 10 dkg méz, 2,5 dl tej, 1 csomag mazsola, 20 dkg aszalt szilva rumban áztatva, citromhéj, narancshéj, vaníliás cukor.
60 dkg dió, 30 dkg cukor, 10 dkg méz, 20 dkg darált keksz, 3 dl tej, mazsola, citromhéj, narancshéj, fahéj, rum, vaníliás cukor,




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése