2010. december 7., kedd

Puha Mézeskalácsom

Ezt a receptet még egy régi barátnőm írta le a 90-es évek közepén. Azóta csak ezt használom, mert ez tényleg puha és nem fog megkeményedni, sőt még mikróban is elkészíthető.
Fiam nagy kedvence már nem is tudom mióta! Ahogy jön, közeleg a december, azaz már októbertől kezdi
mondogatni, hogy süssünk. Nyersen is imádja, ezért segít szaggatni és közben csipegeti.
Nem tudom , hányszor csináljuk meg karácsony előtt, de többször előfordult, hogy karácsonyra elfogyott.
A fa díszítése szóba sem jöhet vele, ezért nem is szoktuk díszitgetni, egyből esszük.

Hozzávalók: 55 dkg liszt, 30 dkg margarin, 2-3 tojássárga, 10 dkg méz,   10 dkg barnacukor
                    4 dkg kakaó, 1 kk sütőpor , szerecsendió, gyömbér, fahéj ,
szegfűszeg, citromhéj stb




 3 órát hűtőben kell pihentetni, meleg sütőben kb 5-10 perc alatt megsülnek, nagyságtól függően.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése