2010. december 18., szombat

Pulykanyakleves

"Kérsz egy nyaklevest?"- nálunk ez nem a tettre vonatkozó kérdés, hanem egy finom húslevesre utalás, amit a fiam imád. Ezzel szoktunk viccelődni, bár nem egyértelmű, főleg, ha valaki még sosem kóstolta meg.
Sokan idegenkednek ezektől a dolgoktól, mint például a belsőségektől. A májra is sok mindent mondanak, de ha rákérdezek a libamájra, és azt a választ kapom, hogy az más, akkor tudom, hogy csak egy kis sznobizmussal, de nem hozzáértővel van dolgom.
Mi mindent szeretünk kipróbálni, megkóstolni, ezt a pulyka nyakat is véletlenül találtam , és megtetszett, mert jó sok hús volt rajta. Az íze teljesen más, mint a csirkéé, kicsit vörös hús jellegű.
Hagyományosan  a húst sóval, borssal, hagymával felteszem jó sokáig főzni, belerakom a zöldségeket, krumplikat, fűszerezem kakukkfűvel, borssal chilivel, majorannával stb.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése