2011. június 15., szerda

Grillezés

Nagyon szeretünk grillezni, de túlzás lenne azt mondani gyakran szoktunk.
Szeretem a tűz hangulatát, ízét. Úgy érzem, mindig finomabb még egy egyszerű szalonna is, ha tűz fölött sütögetjük.
Nem bonyolult hozzávalók sora következik, de mégis a hangulat és az ízek miatt muszáj megjegyezni.

Nyárs: csirkemell (só, bors, fokhagyma, tárkony, paprika, petrezselyem, kakukkfű és olívaolajban 1 órát állt)
valami kolozsvári jellegű húsos szalonna és jófajta parasztkolbász.
Lehet még hagymát és erős paprikát is feltűzni közéjük.

Most végre megnéztük Bánkot és a Bánki tavat, közel is van, nem túl nagy, viszont látszik, hogy fejlődik, épül.


előtte


utána














A sütés végén még melegített konyakkal megflambírozva igazi tűzlángok jó hangulatot keltettek.
Természetesen puha fehér kenyérrel és többféle salátával együtt fogyott el.
Paradicsomsaláta: sok paradicsom, só, cukor vörösborecet, újhagyma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése