2011. június 13., hétfő

Grillezett kókusztejes garnélanyárs

Nem emlékszem pontosan, mikor lett a rák kedvenc eledelem, arra viszont igen, hogy kb 8 éve készítettem először itthon is ilyen finomságot.
A kedvenc alapreceptem a fokhagymás-chilis variáció, előételként, főételként is megunhatatlan.

a Következő recept a Chefparade főzőiskolában készült, szokás szerint, ez volt nálam a nyerő!

Hozzávalók: 500 g óriás garnéla, 1 ananász,
Marinád: 2 szál thai citromfű, 3 friss kaffirlime levél, 2 gerezd fokhagyma, 1 friss chilipaprika, fél lime (héja és leve), 1 ek cukor, 2 ek halszósz 100 ml kókusztej
Bambusznyárs (beáztatva vízbe, akkor nem ég meg)

A marinádhoz mindent a mozsárba teszünk és jól összedolgozzuk (citromfű, kaffirlime levél, fokhagyma, chili, lime), utána a folyékony hozzávalókat is ráöntjük (halszósz, lime leve, kókusztej, cukor) és tovább kevergetjük.

A garnélákat megpucolva fél órára állni hagyjuk a marinádban és nyársra tűzzük felváltva az ananász szeletekkel. A végekre még lime szeleteket is rakhatunk. Grillen 5-7 percig sütjük , melegen fogyasztjuk!
Mangó dipbe mártogatva igazi ízkavalkád keveredett.















2 megjegyzés: