2012. február 12., vasárnap

Marcipános csokitorta karamellkrémmel

Ezt a tortát valamelyik  héten már meg szerettem volna sütni,de valahogy mindig halogattam, most jött egy szülinapi felhívás, ahol mi mást, mint csokitortát kért az ünnepelt, így már nem tudom tovább halogatni, egyből megsütöttem, remélem a fotó alapján elnyeri majd tetszését Krisztinek.

Igazi tömény, kalóriabomba, ebből tényleg elég 1 szeletke is!:)


Hozzávalók:
Tészta:                100 gr csokoládé (természetesen fekete, magas kakaótartalommal) , 3 tojásfehérje,10 dkg cukor, 10 dkg vaj, pici só, 10 dkg őrölt mandula/vagy liszt
                   
Töltelék:
Karamellás krém: 10 dkg barna cukor, kevés víz, 5 dkg vaj, 10 dkg mascarpone
Trüffelkrém:         10 dkg csokoládé, 0,5 dl tejszín,2 kanál házi narancslikőr, 1 kanál vaníliaeszencia
A tészta közé (csakúgy) :  5 dkg marcipánmassza (kinyújtjuk és a töltelék közé rakjuk)
Tetején : habtejszín, karamellszósz (barna cukor, vaj, tejszín)

Ez a mennyiség elég egy kicsi tortához, (vagy kettő minihez),
de  legközelebb  biztos , hogy dupla mennyiséggel fogok kezdeni!

Elkészítése: A tojásfehérjéket felverjük pici sóval, majd cukorral,óvatosan belekeverjük a vajjal felolvasztott csoki, majd beleszórjuk a mandulát, lapát segítségével. Tűpróbáig sütjük
Karamellás krém: a cukrot pár kanál vízzel sötétre karamellizáljuk, majd először a vajjal, később a tejszínnel forraljuk, ha kihűlt  a mascarponéba keverjük..
Trüffel: ezt jobb elkészíteni előző este. a tejszínt felmelegítjük, felolvasztjuk benne a csokit, hozzáadjuk a többi ízesítőt, majd lehűtjük. Később felverjük a masszát habosra, krémesre. Ezzel is megkenjük a tésztát, majd díszítjük.












2 megjegyzés:

  1. Kérlek, hogy írd le az elkészítés folyamatát, nem
    mindenki olyan profi, hogy ez magától értetődjön.

    VálaszTörlés
  2. Remélem ,tudtam picit segíteni!:)

    VálaszTörlés