2012. június 28., csütörtök

Mézes alma leves

Hihetetlenül nem is emlékszem, mikor főztem- ettem finom almalevest.
Régen gyerekkorunkban sokszor volt ez a leves, nagyon szerettem a hideg gyümölcsleveseket.
Mostanában leszoktam róluk, de múlt héten meglátva a szép nagy almákat eszembe jutott, ezért ez az év biztos gazdag lesz gyümölcs-levesekben.

Hozzávalók: 4 nagy alma, kb 1,5 l víz, 5 kanál méz, szegfűszeg, fahéj, 1 citrom 1 dl fehér száraz (lehet édes is) gyümölcsös bor
( pl: fűszeres cserszegi), 2 dl tejföl/tejszín,  1-2 kanál liszt, mini mazsolával megszórva tálalva


Ezt a receptet múlt héttől már a Nosaltyn  is láthatjátok az utolsó képpel illusztrálva.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése