2012. július 15., vasárnap

Gyömbéres eperleves

Egy igazi gyógyító eperleves következik, mely szerintem roppant egyedi és mégis egyszerű az elkészítése.
Ha valaki szereti az enyhén csípős gyömbért, nagy sikert arathat ezzel az előétellel.

Hozzávalók: Negyed kg eper, 1-1,5 dl vörös/ fehér édes bor, kb 1-2 dl víz, gyömbér (ízlés szerint), 1 vanília rúd,
kb 10 dkg barna cukor/ méz,  créme frache(mentalevél díszítéshez)

Az eredeti receptben fehérbor szerepelt,de én most vöröset használtam, nagyon finom ezzel is.
A gyömbér pedig zseniális, nem emlékszem ettem-e eper-gyömbérkombinációt, de most klassz volt a levesben!
Természetesen én nem passzírozom át a leveseket, mert szeretem, ha (főleg) eperdarabok vannak benne!













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése