2012. augusztus 29., szerda

Epertortácska

Eredetileg nem ilyen tortát képzeltem el, de aztán a szokásos történt: elragadott az alkotási láz, és csak történtek az események, alakultak a hozzávalók.


Hozzávalók: 200 g  eper,  250 g mascarpone,  2 dl tejszín/ görög joghurt,  ízlés szerint  kevés méz / cukor, 1 citrom leve,- héja,  házi vanília esszencia,  pár kanál eperlekvár /szedres/ málnás/, díszítés koktél cseresznye
alapja: pedig  200 g cornflakes/ zabpehely/,  10 dkg vaj

A cornflakes -t nem kell sütni, csak kicsit, vagy "nagyon " apróra törjük  , elkeverjük az olvasztott vajjal, megkenjük a lekvárral, eperszeletekkel, majd a  kikevert krémsajtos joghurtot rákanalazzuk és kész is!

Nagyon gyors és nagyon finom, nekem főleg most a cornflakes majdnem sós , a lekvár édes és a sajtkrém nem túl édes hármasa ízlett.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése