2012. december 23., vasárnap

Birsalmás libaleves

Végre! Egy olyan receptre pillantottam, mely egyből elvarázsolt, és mivel pont most vettem birsalmát, és libacomb is volt a mélyhűtőben, hát tényleg csak arra várt, hogy megfőjjön.

Megláttam Chili és vaníliánál, és teljesen odavoltam érte, nekem ezt meg kell csinálnom!
Alig vártam, hogy ehessem, állítólag Debrecen környékéről való a recept, nekem nagyon bejött!


Hozzávalók:
Libaaprólék / libacomb /eredetiben 2 libaszárny ,1 fej  vöröshagyma,1-2 birsalma 2 kanál liszt / keményítő, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, kevés friss gyömbér, 1 babérlevél, kb 3 dl tejföl, 1 citrom leve, én kapor nélkül készítettem, de lehet azzal is megszórni







2 megjegyzés:

  1. http://gondaanyu.blogspot.hu/2011/11/leg-leg-leg.html
    http://malnakonyha.blogspot.hu/search/label/Liba

    többféle variációja létezik))), nagyon finom leves, már az illata is isteni)))

    VálaszTörlés
  2. Köszi, mindjárt meg is nézem!:)

    VálaszTörlés