2012. december 27., csütörtök

Töltött káposzta

Életem első töltött káposztája, mindig annyira bonyolultnak tűnt, de most karácsonyra többféle káposzta közül szerettem volna válogatni, így került az asztalunkra ez az étel.

Hát úgy, mint a rakott káposztára , kb mindenki rájárt és nem tudtuk abbahagyni, nagyon finom volt!

Úgy látszik ez is bekerült az ünnepi menüsoraim közé...

Hozzávalók:
Fél kg darált sertés hús, kb 15 dkg rizs, só, bors, paprika, kömény, 1 vöröshagyma, 2 g fokhagyma,(ezeket félig megfőzve pörköltszerűen előkészítettem, majd beletöltöttem a levelekbe) 1 fej édes káposzta (előfőzve), víz, só, paradicsompüré ,így továbbfőztem kb 40 percig  (én most még pici cukrot sem tettem bele, mert a káposzta elég  édessé tette)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése